Ce este un BBC micro:bit si cum il pot folosi copiii in invatarea abilitatilor digitale

BBC micro:bit este un computerul de buzunar care îi ajută pe copii să încerce noi provocări, să programeze, poate fi personalizat și controlat prin linii de cod, inspirând idei, jocuri sau diferite aplicații.

Nu necesită experiență în programare, îl poți lua foarte ușor cu tine și personaliza așa cum dorești.

Măsoară 4cm pe 5cm, este disponibil într-o gamă de culori și proiectat pentru a fi distractiv și ușor de utilizat.
Poate fi programat foarte simplu doar în câteva secunde - cum ar fi aprinderea LED-urilor sau afișarea unui model - fără cunoștințe prealabile de programare.

De asemenea, se poate conecta si la alte dispozitive, senzori, kit-uri și obiecte și este un partener cu Arduino, Galileo, Kano, littleBits și Raspberry Pi, acționând ca o placă de legatura pentru învățarea mai complexă.

Fiecare element este complet programabil prin intermediul unui software ușor de utilizat pe un site dedicat microbit.org, care poate fi accesat de pe un computer, tabletă sau telefon mobil.

Ce este un BBC micro:bit si cum il pot folosi copiii in invatarea abilitatilor digitale
Ce este un BBC micro:bit si cum il pot folosi copiii in invatarea abilitatilor digitale

Caracteristici ale BBC micro:bit

✓ 25 de LED-uri roșii pentru a aprinde, a clipi mesaje, a crea jocuri și a inventa povești digitale.

✓ Două butoane programabile activate la apăsare. Utilizați micro:bit ca controler de jocuri. Întrerupeți sau săriți melodiile dintr-o listă de redare.

✓ Detector de mișcare la bord sau „accelerometru” care poate detecta mișcarea și spune altor dispozitive că sunteți în mișcare. Acțiunile recomandate includ agitare, înclinare și cădere liberă. Transformați micro:bit într-un nivel de spirit. Aprinde-l când ceva este mișcat. Folosiți-l pentru jocuri cu mișcare.

✓ O busolă sau „magnetometru” încorporat pentru a simți în ce direcție vă confruntați, mișcarea dvs. în grade și unde vă aflați. Include un magnet încorporat și poate simți anumite tipuri de metal.

✓ Tehnologie inteligentă Bluetooth pentru a vă conecta la internet și a interacționa cu lumea din jur. Conectați micro:bit-ul cu alți micro:biți, dispozitive, kit-uri, telefoane mobile, tablete, camere și obiecte de zi cu zi din jur. Distribuiți creații sau uniți-vă forțele pentru a crea aplicați multi-micro:bit. Fă-ți un selfie. Întrerupeți un DVD sau controlați lista de redare.

✓ Cinci conectori (pini) de intrare și ieșire (I/O) pentru a conecta micro:bit-ul la dispozitive sau senzori utilizând "cleme crocodili" sau mufe banane de 4 mm. Utilizați micro:bitul pentru a trimite comenzi către și din conectori, pentru a alimenta dispozitive precum roboți și motoare.

Noul micro:bit cu sunet (V2)

Noul micro:bit cu sunet (V2)
Noul micro:bit cu sunet (V2)

micro:bit (V1)

micro:bit (V1)
micro: bit (V1)

Concepută pentru prima dată de BBC Learning în 2012 și dezvoltată inițial împreună cu departamentul de cercetare și dezvoltare premiat al BBC, amploarea și sfera acestei inițiative unice a fost posibilă doar printr-o colaborare fără precedent între 29 de organizații internaționale, start-up-uri pionierate și educație transformatoare organizații.

Un milion de micro:biți

BBC este editorul general și liderul de proiect pentru micro:bit, coordonarea parteneriatului, dezvoltarea și livrarea micro: bit, resurse de învățare și inspirație on-air și online pentru profesori, școli și producători.

sursa: bbc.co.uk
micro:bit city
Microbit City. BBC micro:bit este un computer mic care poate fi programat pentru proiecte distractive. Deschis non-stop.