BBC micro:bit V2 - Pezentare

BBC micro:bit este o placă de dezvoltare care folosește un microcontroller. Acest dispozitiv poate oferi copiilor prescolari, elevilor și studenților un start bun pentru a începe devoltarea competențelor în programare. Micro:bit V2 (microbit versiunea 2) este un ARM Cortex M4, mic și ușor de utilizat.

Este prevăzut cu 25 de LED-uri, pe care se pot afișa diferite mesaje sau imagini, cu acclerometru pentru a detecta mișcarile, busolă, bluetooth, două butoane programabile prin care se poate intercționa cu user-ul și alți senzori pe care-i vom prezenta prin diferite lectii pe acest site.

Codurile/Programele se scriu pe PC și sunt încărcate pe BBC micro:bit, acestea rămân în memoria flash și se execută atunci când micro:bit-ul este alimentat.

Ce este un microcontroller? Microcontroller-ul este un calculator de dimensiuni reduse la singur chip care poate rula câte un program o dată, acestea sunt eficiente în a controla și a detecta semnalele electrice prin intermediul pinilor (de exemplu ceasul digital, cuptorul cu microunde, mouse-ul etc. sunt controlate de microcontrollere).

Noul micro:bit cu sunet (V2)

Noul micro:bit cu sunet (V2)
Noul micro:bit cu sunet (V2)

micro:bit (V1)

micro:bit (V1)
micro: bit (V1)

Connectarea micro:bit-ului la PC

Pentru a conecta micro:bit-ul la calculator trebuie să folosim un cablul micro USB din kit. Introduceți capatul USB tip B în partea de sus a micro:bit-ului, iar celălalt capăt la PC.

Încărcarea programului pe micro:bit

Transferul programului din PC pe micro:bit se numește "flashing" deoarece programul este copiat în memoria flash a micro:bit-ului.

După conectarea micro:bit-ului la PC va aparea “MICROBIT” ca un DISK LOCAL (sau stick de memorie).


micro:bit city
Microbit City. BBC micro:bit este un computer mic care poate fi programat pentru proiecte distractive. Deschis non-stop.